Ingens barn

"Hver dag må barnevernet ta barn bort fra foreldrene, men hvor blir det av disse barna? Ingen kan love dem varige hjem og en familie for livet."  Det er på denne måten Brennpunkt selv velger å omtale kveldens dokumentar. I kveld får vi et innblikk i hvordan barna som beskriver sine nærmeste som ingen, opplever ventetiden på noen som kan gi dem et hjem. Men ingen kan love at de får noen og kalle for sine eller at de vil være med dem hele livet. Brennpunkts journalist Astri Thunold har klart og få frem disse barnas indre følelser på en måten som berører en. Jeg har selv sett hele dokumentaren, og selv om jeg er barnevernsbarn og har hørt mange lignende historier selv, griper disse. Langt inn i hjerterota. Ved å lage denne dokumenteren har Thunold gitt de makteløse en stemme, en stemme som medmenneskene er nødt til å ta inn over seg når de hører den.
Jeg håper vi har klart dette sammen Astri. Å forklare samfunnet at de ikke kan glemme noen barn som har det vondt, bare fordi at det finnes de som har det verre. Det er ingen enkel oppgave, men du har gjort det bra! Dette er som sagt ikke lett, men vi står ikke alene, slik som disse barna som ikke har noen.

Jeg håper de av dere som leser dette velger å se brennpunkt i kveld, for disse barna fortjenner at noen vil høre dem. Hva akkurat de har å fortelle og hvordan de har det.


bloglovin
Del

3 meninger

Astrid

29.09.2009 kl.22:33

Kjempebra dokumentar. Må innrømme at det beste var å kjenne noen som faktisk var med i dokumentaren :) Jeg er så STOLT over deg (og over å kjenne deg)! HURRA FOR STINE!

Astrid

03.10.2009 kl.11:16

Astrid på Hølonda :)

Rullende Engel

04.10.2009 kl.13:06

Takk Astrid :) Det beste med denne dokumentaren vil jeg si er at den som helhet setter fokus på skyggesider ved barnevernet som de ansvarlige vil skyve under en stol å koste bort som en bagatell.

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits