Et juleønske

Ja, nå går det  mot jul.  Både for de som gleder seg, og de som gruer seg. Rart å tenke på at det er sju år siden jeg fikk oppleve julefreden for første gang. Rart å tenke på at jeg nå, bare sju år etter, selv om det er mange er det mindre enn antallet jeg feiret hjemme. Likevel har vent meg til julefreden, juleglede, stillheten, samvær med familie som koslig og ikke en pest og plage.
Selv om jeg nå tør si at jeg virkelig gleder meg til, for første gang på hele mitt liv, er det noe merkelig ved det. Jeg må ta forskjellige avgjørelser som jeg helst skulle sluppet å ta. Når jeg sitter å skriver julekort til brødrene mine, noe jeg syns dem burde få selv om faren min har valgt som gjort. Kommer det noen spørsmål flygende, det med faren min er greit han har jo selv valgt, Men hva med resten av familien burde de få et lite livstegn om at jeg faktisk har det bra?

For det er jo det jeg har, jeg har det bra sammen med min andre familien. Den familien som fungerer som det, som gjør alt det min biologiske familie ikke klarte. Tross alt er det bare fem år siden jeg feiret min første jul sammen med denne familen. Den gang var jeg usikker på hvordan julen skulle bli. Hvordan man feiret jul i et vanlig hjem, det er ikke alltid så greit å vite, om man er tretten og aldri har opplevd det før. Ingen som kranglet, ingen som kastet kaseroller, ingen lapper om julegaver du skulle få, men som du aldri fikk, men heller ingen som dro hjem midt på degen, fordi de skulle feire jul med sine nærmeste. Nei, julen for fem år siden, ble noen annet i positiv forstand. Den julen hadde jeg en familie som gledet seg til jul, og som ønsket at jeg skulle være en deres nærmeste og få ta del i deres julefred og glede.

lys

Den familen er mine nærmeste i dag, de har gitt meg den familen jeg så sårt trengte, de tok meg inn i varmen fordi de ønsket at jeg også skulle få trygghet, omsorg og kjærlighet i en høytid som skal stå for nettopp det. Dette var deres største ønske for julen for fem år siden.
Og i år er mitt største juleønske at også andre barn skal få et hjem og en familie å føle juleglede og julefred sammen med slik at de skal få føle på den sammen tryggheten og freden som jeg nå kan, og at de kan få kjenne hvordan det er å glede seg til jul, sammen med noen som er glade i dem og som de er glade i.
Dette er mitt største ønske denne julen, fordi jeg vet at denne julen kommer jeg til å ha det godt. Men jeg også det at ikke alle er slik heldig som jeg har vært. Derfor ber jeg dere kjære mennesker, la deres juleønske gå til de barna som ikke klarer å glede seg til jul, og som ikke  får føle på julefreden.  bloglovin

5 meninger

Reidun Årdal

11.12.2009 kl.18:52

Kjære Stine - Morten og jeg har nå oppdaget og lest bloggen din. Vi er rørt og imponert over deg. Du utviser en modenhet som er enorm. Den har nok kostet mye. Det var fantastisk å møte deg igjen på julebordet. Jeg håper vi får til å holde kontakten fremover. Jeg har forstått det slik at du og Kristine har endel kontakt på nettet. Jeg håper du sier fra når NRK programmet kommer. Jeg har lyst til å si at vi hadde virkelig ingen aning om hvordan du hadde det før. Det gleder oss stort at du nå har det så fint. Du fortjener det virkelig. Hils mamma og pappa! Stor klem fra oss!!

Svein

12.12.2009 kl.12:48

Hei Stine.

Takk for nok et fint blogginnlegg.

Julen bør høre barna til, de voksne bør gjøre alt de kan for å gi barna en fredelig og magisk tid her på den mørkeste delen av året.

Ønsker deg og dine en riktig fin jul!

Rullende Engel

13.12.2009 kl.16:56

Hei Svein!

Takk for at du leser bloggen min, og syns den er fin :) Håper du også får en fin jul i godt selskap!

Rullende Engel

13.12.2009 kl.17:08

Hei Reidun! Er ikke å forvente at dere skulle vite hvordan det var hjemme hos oss, både jeg og Wenche gjorde jo alt vi kunne for skjule hvordan det var - Så dere må absolutt ikke ha noe dårlig samvittighet! Lov meg det!

Ja, Kristine og jeg har hatt endel kontakt på nett, må jo prøve å bygge opp noe igjen etter så mange år. Får håpe det ikke blir så lenge til vi treffes neste gang, for det var utrolig trivelig å møte dere igjen ;)

Jeg skal gibeskjed om når NRK-innslaget skal sendes, men foreløpig er det noe usikkert. Ser ut som det ikke blir før i januar, men skal holde dere informert. Kjempe trivelig at dere har funnet bloggen og lest den - håper dere vil fortsette med det!

Ønsker dere alle en riktig fin jul! Stor hilsen fra meg og mine :)

Reidun Årdal

13.12.2009 kl.18:28

Hei igjen Stine

Ja det er vel sånn at alle parter prøver å skjule slike forhold. Jeg er imidlertid glad for at noen skjønte og tok affære. Jeg lover at vi ikke skal ha dårlig samvittighet. Det hjelper ingen. Skulle du og familien ha lyst på en Trondheimstur en gang, og trenge overnatting, så har vi et stort rom i kjelleren, med eget bad. Det er faktisk også trappeheis ned dit!! Dere er hjertelig velkommen!!

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits