Mitt møte med massemedia

Merkelig dette med massemedia, har dere noen ganger tenkt over hvor mye makt de egentlig har, disse journalistene?

For omtrent et år siden var jeg inne på nettsiden til Landsforeningen For Barnevernbarn. Der var det en spørreundersøkelse og instinktivt begynte jeg og besvare den. Jeg ville være med å avdekke hvordan vi barna har det, under omsorg av det offentlige. Først på slutten av undersøkelsen da jeg fikk spørsmål om jeg ønsket å være anonym eller om jeg kunne legge i igjen navn og telefonnummer slik at de kunne ta kontakt med meg, oppdaget jeg at dette var en undersøkelse gjort for NRK.
Jeg ender opp med å legge igjen både navn og telefonnummer, tenker at jeg ikke har noe å tape på det, og at jeg bare skal snakke med dem uansett.
Den gangen var det ikke i mine villeste tanker at jeg skulle på TV.

Ett par måneder senere, når jeg nesten har glemt hele spørreundersøkelsen, mottar jeg en melding fra journalist Astri Thunold med spørsmål om når det passer at hun tar kontakt med meg. Etter telefonsamtalen med henne, burde jeg kanskje skjønt at jeg var på vei inn i massemedias verden og dens søkelys.Men enda da når jeg hadde blitt intervjuet, filmet og dokumentaren var vist forstod jeg ikke det.Heller ikke da når jeg en stund senere fikk en telefon fra fotojournalisten, som hadde gjort opptakene til dokumentaren, fordi at han ønsket å lage et portrett av meg - forsto jeg det helt. Enda trodde jeg dette var Astri's ønske fordi hun hadde fått fortalt så lite av min historie i dokumentaren.
 

Det var kanskje først da portrettet var ferdig laget og ble ringt opp av en journalist fra P3 som ønsket og gjøre et intervju med meg, om min historie og min mening omkring det norske barnevern i dag. At jeg virkelig forsto at jeg var i medias søkelys, som den personen jeg er, det livet jeg har levd og fortsatt lever.
Ja, massemedia og journalister har mye makt. Og jeg velger å benytte meg av den for å få fortalt min historie. I håp om å kunne hjelpe andre barn slik at de også kan få nye, trygge hjem og en familie og kalle sin.


Foto: www.villmarksbilder.com/tjenester.asp bloglovin
Del

Én mening

Silje

29.12.2009 kl.20:05

Ønsker deg en fin kveld.

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits