Kjendiser er også barnevernsbarn

Men ikke problembarn. Statistikken er en gang veldig negativ for barnevernsbarna: Det går dårlig med de aller fleste. Selv jeg kan ikke nekte for det. Men det finnes ingen regler uten unntak heter det. Det gjelder også her. Det finnes noen, om dog veldig få, som det går godt med her i livet.
Og som oftest må vi leve med merkelappen som folk ofte setter- er du barnevernsbarn er du også problembarn. Ja, ofte er det dessverre slik, men ikke alltid. Også må vi huske på at det nok er en grunn til at disse barna blir problematiske voksen. Mest sannsynlig har de ikke hatt en særlig trygg barndom, og at rotløse barn har vanskelig for å slå rot i voksen alder, kan da umulig være så vanskelig å forstå?

Men ihvertfall, nå er det en gang slik at vi lever i et samfunn fullt av fordommer, jeg har prøvd å få folk til å åpne øynene og forstå at det ikke alltid finnes noe likhetstegn mellom barnevernsbarn og problembarn, men den oppgaven er ikke lett. Jeg kan umulig klare den alene. Derfor ble jeg så glad når jeg så at Mikael Nyqvist, bedre kjent som Mikael Blomkvist, velger å stå fram med at han var barnevernsbarn. Misforstå meg rett jeg skulle absolutt ønske at han og alle andre slapp å oppleve det. Men når det først er slik ble jeg glad, det varmet meg langt inn i hjerterota. Nettopp fordi dette er en mann som har lykkes, som folk ser opp til. Dette til tross for sin barndom.

Ikke bare er Nyqvist med på å kanskje slette noen fordommer omkring likhetstegnet, men han er også med på skape håp blant all den håpløse statistikken. Nå ser vi at det er mulig å lykkes selv om det ikke er noen selvfølge. Og da like mye på tross av, som på grunn av. Takk Mikael!


I går fortalte Mikael Nyqvist om hvordan det var å føle at man er 2. sortering, i "Viggo på Lørdag".
Se han fortelle sin åpenhjertige historie her:http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/606904


bloglovin

Ingen meninger

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits