Da er vi endelig i gang!

I går var jeg på motivasjonsseminar i forkant av lanseringen av Mitt liv - kampanjen. Motivasjon ja, smak på det ordet. Egentlig er det rart å tenke på at vi må motiveres for å kjempe for retten til ett selvstendig og fritt liv. For det er jo det vi skal - Kjempe. Kjempe for å få politikere og stortingsrepresentanter til å forstå at det er mitt, ditt og våre liv det hele handler om. Vår frihet til å leve livet - Slik vi vil og ikke bare eksistere gjennom det, også plutselig var hele livet gått uten at vi har hatt muligheten til å leve det bare på grunn av at vi ikke hadde assistanse. Det hadde jo vært litt trist. Eller hva?

Det er nemlig derfor Norges Handikap ForbundNorges Forbund for Utviklingshemmede og ULOBA - Andelslaget for Borgerstyrt Personlig Assistanse har godt sammen i en alliansen og skapt denne kampanje for å få BPA som en lovfestet individuell rettighet i Norge.
For dere som ikke vet hva BPA er skal jeg prøve og forklare det kort og enkelt slik at flest mulig skal forstå det. Om jeg likevel ikke skal lykkes med det må dere bare spørre meg. Så da, hva er BPA?
Brukerstyrt Personlig Assistanse (BPA) er en ordning der vi med nedsatt funksjonsevne selv styrer vår egen hverdag, og har et lederansvar for assistentene som skal bistå oss med praktiske ting i hverdagen. BPA er et frigjørings- og antidiskrimineringsverktøy som gir oss langt større fleksibilitet og selvstendighet, og muligheten til å leve et aktivt og likeverdig liv.
Som dere ser er det altså mange goder med BPA. Kampanjen er også historisk på det viset at det aldri har vært tre så store organisasjoner som har godt sammen i en allianse med ett felles mål. Med andre ord sier det seg selv at dette må være viktig.
Hva er så min rolle i denne kampanjen?
Jeg er en av fire håndplukkede ambassadører som skal gi dere innside informasjon, besvare spørsmål om BPA, oppdatere og kommentere på Kampanjens facebookside og selvsagt gi dere blogglesere saftige blogginnlegg om livet uten BPA og kampanjens framgang. Derfor håper jeg dere vil følge meg på denne bloggen og kampanjen på facebook for å hjelpe oss med å nå vårt mål.
Og om du som blogger vil hjelpe meg og mine fantastiske medkjemper i kampen enda mer. Skriv om kampanjen på deres blogg, spre budskapet om siden til alle deres lesere og venner. Da hjelper dere oss med å få blest om et viktig tema som endelig er kommet på dagsorden. Det var på tide, men nå er vi her. Endelig. Vi må gi kruttet. Jeg håper dere vil hjelpe oss med det! Tusen takk for hjelpen så lenge!
Og du: Ikke glem og stikk innom kampanjesiden vår for mer informasjon!


bloglovin

10 meninger

alexandra

21.08.2010 kl.12:56

utrolig fint design du har på bloggen :)

Rullende Engel

21.08.2010 kl.13:04

Takk Alexandra! Håper du vil fortsette å lese bloggen også :-)

Linn

21.08.2010 kl.13:31

utrolig fint design og header på bloggen :) stå på :)

http://habestad.blogg.no/1282389359_videoblogg.html#comment

Rullende Engel

21.08.2010 kl.13:46

Takk Linn! Det skal vi gjøre :)

Tove

21.08.2010 kl.20:54

Kjempebra det du skriver om BPA, Stine. Skikkelig motiverende. Jeg skal i hvert fall kjempe til vi seirer.

Rullende Engel

21.08.2010 kl.21:59

Tusen takk Tove! Da er vi i hvert fall to og jeg håper vi er utrolig mange flere :-)

Kirsti Cath Dahle

22.08.2010 kl.01:35

Du er en glimrende ambassadør, Stine!

Vi skal nå stå skulder ved skulder fremover og sørge for at du og alle andre som trenger det skal få BPA. Samtidig sørger vi for at vi som allerede har BPA slipper migreneanfall hver gang en kommunal saksbehandler, politiker eller rådmann får fikse ideer.

Sammen er vi sterkere!

Fornuften vil seire og dette slaget skal vi vinne!

Shamini

22.08.2010 kl.20:20

Jeg har bodd i Trondheim de siste tre årene, og har her hatt BPA gjennom ULOBA på døgnbasis. Jeg klarer meg ikke alene, og er avhengig av at det er noen tilstede til enhver tid - både dag og natt. Si endelig ifra om jeg kan bidra med noe i "Mitt Liv"-kampanjen, jeg stiller gjerne opp i kampen for å få rettighetsfestet BPA!

Rullende Engel

22.08.2010 kl.21:34

Tusen takk Kirsti! Tror ikke Ben er så langt fra sannheten. Vi er nok alle ambassadører fordi noen mener vi passer som det. Og da er det bare å tro det selv også, gi jernet og sørge for at unge funksjonshindrede slipper uverdige plasseringer og at de som i dag har BPA skal få slippe flere migrene anfall.

Nå er tiden kommet - BPA MÅ og SKAL bli en individuell rettighet - også i Norge!

Rullende Engel

22.08.2010 kl.21:38

Hei Shamini!

Så fint at du har fått den BPA-ordningen du har behov for. Dessverre er det mange som ikke får det. Det skal vi få slutt på nå!

Om du vil hjelpe oss i kampen kan du skrive om kampanjen på bloggen din og spre budskapet om den til dine lesere og invitere dine venner på facebook.

Tusen takk for ditt engasjement! Det setter vi virkelig pris på!

Hilsen Stine :)

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits