Kampen om BPA er dagliglivets kamp!

Rettighetsfesting av BPA trengs, det er viktig å få den feedbacken fra andre funksjonshindrede som også trenger assistanse til å leve - Slik som vi har fått på Mitt Liv - siden.

Men enda viktigere er det å få andre funksjonsfriske borgere og ikke minst politikerne til å få stå at BPA først og fremst handler om å leve dagliglivet, hverdagen. De små tingene som å få spise middag, gå på toalettet og ta en dusj når vi selv ønsker det.

 

Så når disse primitive behovene er innfridd, først da, kan vi og ønsker vi, å sette fokus på BPAens betydning i større sammenhenger, som ferier og aktiviteter.

 

Rettighetsfesting av BPA handler ikke om at alle funksjonshindrede ønsker å gjøre spektakulære stønt som å hoppe i fallskjerm eller dra jordomseiling, som selv ikke alle funksjonsfriske kan. Kanskje det gjør det for noen, men langt ifra alle!

 

Først og fremst handler en rettighetsfesting om retten til å få leve i hverdagen, få oppleve de små, men verdifulle ting som livets dager har å by på. De små hendelsene som gjør at livet er vært å leve! De er de vi kjemper for - Og det er dette vi må den funksjonsfriske befolkningen, inkludert politikerne til å forstå. Om vi skal ha noen sjanse til å vinne vår kamp!

 

Det er klart vi skal vinne, men da må vi kjempe - Dagliglivets kamp!

 

 bloglovin

Ingen meninger

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits