Skjemmes over å være norsk!

Jeg er 19 år og kan ikke akkurat skyte over å ha lest så mange høringsforslag i mitt liv, men jeg har lest dagens. Resultatet er at jeg føler meg hånet og krenket av  Regjeringen selv. Som ambassadør i Mitt Liv - kampanjen har jeg fulgt kampen for en individuell rettighetsfesting av BPA nøye. Jeg har også gjort det jeg har følt har stått i min makt for å påvirke frem mot dagens høringsforslag, men tydeligvis var ikke det nok.

 

For i pkt 11.06.15 av høringsforslaget som ble lagt frem i dag står det, "På bakgrunn av det som kom fram i høringen i 2007 og behovet for en bærekraftig langsiktig utvikling vil departementet ikke tilrå at det lovfestes en individuell rett til BPA." .

 

Dette blir videre utdypet: "Departementet foreslår en særskilt plikt for kommunen til å kunne tilby brukerstyrt personlig assistanse, jf § 3-9. Dette innebærer en videreføring av gjeldende rett. Kommunene skal legge vekt på brukerens behov og ønsker. Kommunene vil fortsatt ha plikt til å ha ordningen, men avgjør selv, innenfor rammen av kravet til nødvendige og forsvarlige tjenester, hvilke tjenester som skal tilbys den enkelte bruker, og om de skal organiseres som BPA." - Kort fortalt regjeringen går ikke inn for rettighetsfesting av BPA i høringsforslaget!

 

Dette har ført til migrene og magesår hos flere som i dag benytter seg av ordningen og vet hva den betyr for et fritt og selvstendig liv. For meg personlig, som står på terskelen ut i voksenlivet og som i skrivende stund ikke er innvilget BPA, har dette tvunget meg til å se frykten i hvitøyet. Frykten for å måtte flytte på institusjon, bli isolert og dømt til et passivt og ensomt liv. Den frykten som jeg har skjøvet bort i flere måneder i håp og tro om at vi har hatt regjeringsmedlemmene på gli.

 

For lenge og ofte har vi blitt lovet retten til et selvstendig og fritt liv. Det står ikke på det! Nettopp derfor føles kanskje dette forslaget, som ikke tilrår en rettighetsfesting av BPA - Nøkkelen til frihet for så mange funksjonshemmede som et hån og et slag i ansiktet. Vi har i dag opplevd enda ett løftebrudd og svik fra Regjeringen!

 

Jeg føler meg rett og slett mindre verdt bare fordi jeg er født med rullestol på bakken i stedet for ski på bena. Og dette skal liksom være et av verdens beste land å bo i?! Nå skjemmes jeg over å være borger i ett land som ikke ser på alle sine folk som borgere, som driver hån og som støtter diskriminering. Ja, i dag skjemmes jeg virkelig over å være norsk!

 

Støtt vår kamp for rettighetsfesting på Facebook!

 bloglovin

4 meninger

Kirsti Cath

18.10.2010 kl.19:05

*tørker bort frustrasjonstårer*

Vi gir oss ikke så lett, Stine!

Mitt Liv-kampanjen viser at vi har mange støttespillere, og sammen er vi langt sterkere. Det er klart du skal få innvilget BPA, .. kanskje ikke denne uka, men dette skal vi selvsagt vinne!

winta

18.10.2010 kl.19:11

Bra innlegg, stå på!

MAGMA

23.10.2010 kl.02:28

Ja, en skam er det virkelig. Godt at du setter fokus på problemstillingen.

Emil

03.12.2010 kl.19:11

Huff ja:/

De sier det skal prioriteres. men blir det egentlig det? føler det er så mange tilsvarende saker som blir henlagt med en gang de ser på det. at de ønsker kun å rette på ting og stiftelser som presses kun fram av media, og ikke viten av folket. mye av dette følger jo til at det hjelpe bare der og da, og ikke i det langsiktige.

men det er bra du skriver om slikt Stine :)

håper på at dere vinner en kamp eller to

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits