Holder Arbeiderpartiet virkelig mål?

Arbeiderpartiet ønsker en rettferdig verden uten fattigdom, en verden i fred og i økologisk balanse, *hvor menneskene er frie og likestilte og har innflytelse over sine livsvilkår*. Vi er et sosialdemokratisk parti, og bygger vår politikk på grunnverdiene frihet, likhet og solidaritet.

Dette er Arbeiderpartiets visjon, i følge partiets egen nettside . Jeg legger spesielt merke til setningen; Hvor menneskene er frie og likestilte og har innflytelse over sine livsvilkår. Så flott. Likestilling. Det må jo også inkludere oss på hjul, eller? Mener partiet mellom mann og kvinne, ung og gammel, etnisk norsk og innvandrer? Man skulle jo kanskje tro at vi funksjonshemmede burde nevnes der i den sammenhengen. Nå skal det sies at det står ingenting om at det ikke er oss Stoltenberg og hans folk mener å likestille. Jeg må likevel få lov til å si at det virker litt rart at et parti som er slik for likestilling og frie mennesker med innflytelse over egne livsvilkår ikke er for rettighetsfesting av frigjøringsverktøyet til funksjonshemmede.

For det er jo nettopp det Borgerstyrt Personlig Assistanse (BPA) er. Frigjøring, likestilling og innflytelse. Med andre ord burde jo BPA være direkte AP-politikk!

Videre på partiets nettside står det: "Kampen for arbeid til alle og for et menneskelig og anstendig arbeidsliv vil fortsatt være jobb nr. 1 for Arbeiderpartiet."

Altså, jeg har sagt det før og sier det igjen - Vi funksjonshindrede kan også jobbe om vi ikke blir frahindret det - Med BPA ville vi fått muligheten både til å studere og arbeide.

Kanskje en nøtt å tygge på kjære Arbeiderpartipolitikere... (Det ville hvert fall hjulpet på å oppfylle deres visjon om frie, likestilte mennesker med innflytelse over egne livsvilkår og en nyttig jobb og gå til)

 bloglovin

4 meninger

stine og maria <3

14.11.2010 kl.21:16

Har stemt arbeiderpartiet, men det gjør jeg ikke ved neste valg. De har aldri klart å gjort noe ut av det de sier, så nå er det på tide at andre får prøvd seg.

Bare se på de eldre også. Der måtte flere ut i media før eldreomsorgen fikk mer penger, og den milliarden kom rimleig fort etter at mange eldre hadde vært på blant annet nyheten.

Synskepeggy

14.11.2010 kl.21:21

Det er mange saker og mange stygge avsløringer som gjør at jeg ikke synest at arbeiderpartiet holder mål,nei.Men det verste er allikevel at jeg tror ikke at noen andre politiske partier holder mål heller.Jeg kommer ikke på noen i farten så...Hilsen synskepeggy.

Stine

14.11.2010 kl.21:44

Må innrømme jeg blir forvirret av hele politikken jeg. Alle partier lover ting de egentlig ikke holder , bare for å få flest mulig til å stemme på de... Selvfølgelig , nå i disse dager synes jeg ikke arbeiderpartiet og regjeringen holder mål i det hele tatt - hva med alle de eldre menneskene som ikke får verken sykehjemsplasser eller plass på gamlehjem ?!
Hvorfor ikke legge mer fokus på dette og faktisk gjøre noe med det! Om det så må bli tiltak som privatisering av eldresenter slik at konkurransen blir høyere og kvaliteten bedre - samtidig som det blir FLERE plasser , noe de eldre så sårt trenger...

Bjørn

17.11.2010 kl.12:54

Denne regjeringen har gjort veldig mye for funksjonshemmede. Husk loven om Universell utforming og tilrettelegging som akkurat har kommet. Den kommer til å bety mye!

Selvsagt burde det bli gjort mer med BPA, men jeg ser at det har blitt 40 prosent mer bruk av BPA under Arbeiderpartiet nå og jeg er fornøyd med det foreløpig, og ønsker meg lovfesting til neste valg. :)

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits