Hemmelighetskort

Julen er en tid for hemmeligheter. Små og store hemmeligheter gjemt med julepapir under det store pyntede tre. For meg byr denne julen også på andre hemmeligheter. Arbeidshemmeligheter. Jobben min som ambassadør er i utgangspunktet veldig åpen.  Alle skal vite hva og når enn gjør noe, hvilke knapper enn velger å trykke på. De fleste knappene jeg har trykket på i høst har fått stor betydning for meg. Mange har tatt kontakt. Det kan være på positivt og negativt, mest positivt selvsagt. Det gir meg mye at folk betrakter meg som en ressurs og skryter om seg med store ord.

 

Likevel er det noen kort som bør holdes tettere til brystet enn andre. Noen som blir til mens du jobber. Kort som du ikke engang selv kan vite hva vil bringe, hvordan de vil fungere i det store spill med politikerne. Forhåpentligvis vil de fungere godt, men trolig best om få vet om de før de blir lagt på bordet. Jeg har noen slike kort tett inntil brystet for tiden. Kort som kun jeg og noen få til vet hva inneholder. Disse kortene er større enn noen pakker under treet kan være og de krever sitt i julestriden.

 

Hemmelighetskort tar tid og krefter. De koster å holde de tett inntil seg til en hver tid. De byr på så mye at du uansett aldri kunne tenkt deg og slippe de. Mens du holder de i din hule hånd skaper du en egen boble omkring for å beskytte de ekstra mye. Det gjør at du ofte kan virke fraværende for andre, men du bryr deg likevel om dine nærmeste og hemmelighetene under det pyntede tre gjemt i papir med glansbilder av nisser og engler. Det er bare det at man må gripe hemmelighetskort mens de er der. De må utnyttes til fulle mens du har dem i dine hender. For de har du bare en gang. Og om de spilles riktig, vil de kunne gi deg uante muligheter. Muligheter du aldri kunne tenkt deg og gå glipp av. Nettopp derfor vil kanskje de kort virke så merkelig på folk som ikke vet at du klamrer de inntil deg helt til en dag gir slipp, legger de på bordet og viser alle rundt deg hva du har jobbet livet av deg for å få til. Da vil du antagelig bli appulert.

 

Dette vil koste en stund, mens du jobber med å bygge dine kort, så sterke at du mener du kan slå hele verden med de. Du må jobbe, du må svette, du må tenke så det knaker. Kanskje må du også takke nei til enkelte julehemmeligeter under treet, kanskje til og med se bort fra familie og fred. Men en dag da dine kort er blitt så store at du vet du vil vinne. Vet du også at disse hemmelighetskortene har gitt deg mer enn noen hemmeligheter pakket inn av nissen vil kunne gi uansett. Det er disse øyeblikkene du kan se tilbake på dager med slit og si at alt var verdt det. Nettopp fordi du fikk betalt og nådde ditt mål.

 

Jeg presser minehemmelighets kort enda nærmere mitt bryst for å kjempe min kamp til siste slutt, og håper at mine venner en gang vil tilgi at jeg en periode var fraværende fra dem. Og at de vil stå der og appulere meg den dagen det er slutt og mine kort er lagt frem. For hemmelighetskort er tungt og bære, men en dag vil du forhåpentligvis se at det var vært det. Det får du bare se om du prøver. Det vil koste noen slag og tårer, men kanskje vil det gi deg mer enn du trodde livet noen gang ville gi.

 

Press dine kort derfor tett inntil brystet og slepp de når tiden er inne så vil de en dag vise seg som dit livs største eventyr. Da er det ikke så viktig med julepapiret på utsiden bare de fører til et fargerikt fyrverkeri. Synet av fyrverkeriet vil i seg selv være betaling nok for tiden i en boble med kort til brystet. Du må bare bruke tid, til og kjempe dine kamper og spille dine kort å vil de en dag hjelpe deg oppnå livets mål.bloglovin
Del

Én mening

Kirsti Cath

20.12.2010 kl.00:46

hmm.. dette var hemmelighetsfullt, ja! Og spennende!

Ønsker deg og dine noen herlige dager, .. senk skuldrene, hent nye krefter.

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits