Det lyser i stille grender

Men langt fra i alle hjem. Det kan gjerne virke stille og lyst utenpå. På innsiden ligger det en mørk uro. De fleste barn gleder seg til jul, pakker, sene kvelder, god mat og samvær med familie og kjente. For noen vokser uroen og angsten for hver luke som åpnes i kalenderen og som forteller dem at det snart er ferie. Ferie fra alt det trygge, friheten fra bråk, trusler og vold.

 

For noen - flere enn vi ønsker å innse - er julen et eneste mareritt. En tid der alle de som spør hvordan du har det ikke er tilgjengelig, der alle kontorer og fristeder er stengt. For noen er det nemlig hverdagen som holder de oppe. Tiden på skolen som forteller dem  at livet er verdt og leve og som gir dem pauser fra det vonde. Pauser som gjør at de kan puste ut og lade batteriene til det som venter hjemme. Der alle innbilder seg at alt er like lyst og fint som det ser ut i kjøkkenvinduet med julestjerna hengende, men der du i virkeligheten, som et lite barn, drøyer tiden for å slippe å være. Der du vet at ingen ser. Ser deg. Hvordan du virkelig har det.

 

Selv om julen er tid for ferie, familiekos og gjerne blir ansett som en privatsfære må jeg be dere kjære naboer, familievenner, lærer, foreldre til venner eller andre bekjente av hvilket som helst slag. Ikke ta helt ferie, ferie fra omtanke til barn som dere mistenker blir mishandlet. De trenger dere mer nå, enn noen gang ellers i året! Nå som de ikke får sine pusterom fra virkelighet. Nå som alt får mulighet til å blomstre i families lille hule. For noen er julen et mareritt og langt i fra familiekos. Jeg vil be dere alle tenke litt ekstra på dette da dere inntar juleribba i år.

 

Det er ikke det å bry seg som er overgrep - Det er det å ikke bry seg som fører til at overgrepene får finne sted. Og at små barn ligger og vrir seg i sin seng for å slippe uroen som nå har inntatt deres lille kropp før julehelgen og dets helvete starter for fullt!

 


Bilde: Lånt fra fom.no

 

Ikke la julen bli for fredfull og privat - så vi ikke tør bry oss om barn som lider!


Jeg ønsker dere alle en god jul og spesielt dere små barn som bærer en redsel for de kommende dagene. Det vil gå bra. En dag må noen oppdage at deres jul ikke er fylt med myke, omsorgsfulle pakker under et barnepyntet tre - Men av svik fra deres nærmeste omsorgspersoner. Forhåpentligvis vil noen tørre å bry seg. Det finnes nemlig håp! Så ikke gi opp, små ,søte, sterke engler.. Dere har taklet så mye før - Dette vil også gå fint!

 bloglovin

2 meninger

Kirsti Cath

23.12.2010 kl.15:31

En viktig påminnelse, Stine. Takk for at du målbærer et så uendelig viktig og alvorlig budskap.

Jeg ønsker deg og dine noen gode dager i vintermørket. Kryp inn til peisen, ta beina på en stol, og ta deg litt fri med en søtladen kjærlighetsroman eller en julekrim som får nakkehårene til å reise seg. Kos deg med tanteunger, lag snølykter i hagen, og dra deg under dyna til langt utpå formiddagen. Glem plikter, politisk svik, ignoranse og uforstand, en liten stund. Juleklem! :-)

Tess. HB

27.12.2010 kl.22:47

Fin blogg!! :)

Kommentere tilbake, www.tesshb.blogg.no <3

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits