Kloke ord fra vår kjære Konge!

  

"Hva går vi glipp av som samfunn når mennesker ikke får brukt sine ressurser? Bak de store tallene handler det om utfordringer i enkeltmenneskers liv. Vi må ikke plassere hverandre i grupper på en måte som fremmedgjør oss eller utvisker vår egenart. Setter vi prislapp på mennesker, fratar vi hverandre verdi, da gjør vi hverandre mindre."


- Hans Majestet Kong Harald, i nyttårstalen 2010

 

På fredag var enda et tiår forbi, og et nytt sto klart for og utforsket og testet på alle mulige og ulike livets vis.  Tradisjon tro holdt Hans Majestet Kong Harald sin tale for det nye året denne kvelden. Sitatet over er hentet fra Hans Majestet fantastiske nyttårstale for det nye tiåret som vi nå har tatt fatt på med nye utfordringer og muligheter. Jeg synes disse ordene fra vår Konge oppsummerer så innmari godt det menneskesynet vi streber etter at skal ligge til grunn i menneskesynet til alle våre landsmenn.

 

I motsetning til vår Statsminister klarer Kongen det han ber sitt folk om å gjøre ? Unnlate å plassere hverandre i grupper. Regjerringen med Statsminister i front har tidligere satset alt på full barnehagedekning. Nå er det i følge Statsminister på tide og sikre alle eldre som trenger det en sykehjemsplass. Bra er det altså, men likevel kjære Statsminister: Det er flere enn eldre som trenger assistanse for å mestre hverdagen.

 

Hans Majestet Kong Harald sa i sin nyttårstale: ?Setter vi prislapp på mennesker, fratar vi hverandre verdi, da gjør vi hverandre mindre." Det er nettopp dette Statsministeren og den øvrige Regjering gjør når de fråråder rettighetsfesting av BPA i sitt høringsforslag.

 

Jeg undres: Vil Statsminister og resten av Regjeringen noen gang innse det grunnleggende som vår Konge her beskrev så fint? At det ikke lønner seg å dele mennesker inn i ulike grupper eller å sette en prislapp på oss?

 

Foto:Aftenbladet.no

 bloglovin

Ingen meninger

Har du en mening? Skriv den her!Fortell meg gjerne din mening. Jeg er lutter øre. Men samtidig ønsker jeg respekt. Derfor vil frekke kommentarer, spam og reklame for egen blogg bli slettet med det samme! En koslig tilbakemelding, konstruktiv kritikk eller mening til ettertanke tas i mot med takk!

Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits