januar 2011

Til minne om Hanne!

De siste seks månedene har jeg blitt kjent med Angelique og Tom Tangen , to fantastiske fosterforeldre som har en enormt til hjertevarme. Jeg er selv fosterbarn og funksjonshemmet, kanskje nettopp derfor har deres historie beveget meg ekstra mye.

 

Hanne med fosterforeldrene, Angelique og Tom Tangen, i 2009.

Foto: Anita L. Hanken/Nordstrand Blad

 

I en årrekke kjempet de for sin multifunksjonshemmede fosterdatter, Hanne, eller engelen deres som Angelique ville sagt. Kommunen ville flytte henne fra sitt trygge hjem på Nordstrand da hun ble myndig for litt over ett år siden, men på innsiden var Hanne fortsatt Angeliques og Toms lille prinsesse, så nok engang tok de sine vinger om Hanne og bygget et bofellesskap for multifunksjonshemmede i sin egen hage - Slik at Hanne skulle få føle deres nærhet, trygghet og kjærlighet,  og samtidig bo for seg selv med naboer.

 

Helt siden jeg møtte disse menneskene for første gang, har jeg forstått at de var unike av sitt slag, fått kjent på deres godhet og gjestfrihet. Jeg ble raskt bedt hjem for å hilse på deres engel ? for for Angelique og tom var det Hanne som var den unike.. Dessverre rakk jeg aldri å treffe Hanne for hun gikk bort. Men en ting vet jeg: Hun var unik og hun vil alltid være i sine nærmeste sine hjerter!

 

Hanne var en Engel på jorden, nå er hun en Engel i himmelen og vi er trøsteløse, skrev Angelique om sin kjære datter da hun forlot denne jorden.

 

Hanne vil likevel alltid bli husket som en fantastisk engel, der foreldrene frontet en kamp for mange funksjonshemmede barn. Hannes Fond vil hjelpe mange barn og fremtiden og bære minnene om Hanne videre.

 

Mine tanker er hos dere Angelique og Tom!

 bloglovin

IDitt og IDatt..

Snedig dette med alle de elektroniske duppedingsene og finessene som har kommet de senere årene. Da jeg var lita var vi overveldet over cd-spilleren i bilen, noen år senere kunne jeg høre på mine egne favoritter uten min mors nyhetsavbrudd  med min nye walkmann i baksetet under bilturen. Enda noen år mot nyere tid kom MP3-spilleren med mulighet for å legge inn musikk, på de fleste bortimot all musikken vi hadde eller ønsket å ha.

 

Nå er det blitt dagligdags med Ipod, Iphone og for ikke mange måneder siden kom jammen meg et lesebrett også med hundrevis av ulike Apps som de så fint kalles. En av mine venner er ganske frelst når det gjelder slike elektriske duppedingser, utrolig flink på data og andre tekniske ting. Så man skulle kanskje tro at hun var en av de første til å kaste seg over denne geniale dingsen som både lar deg lese bøker, sjekke epost, surfe på nett og se film. Men den gang ei, hun spør heller hva som er så spesielt med dette eplemerket at vi velger å betale opptil flere tusen i tillegg for å få det plantet på våre produkt av ulike slag enten det kalles IDitt eller IDatt. Hva er det  egentlig som er så unikt, bortsett fra at de kan kobles til en eller annen form for dockingstasjon? Ikke vet jeg, men jeg også fotrekker at duppedingsene mine bærer et eple på ryggen og en I til fornavn. Den elektroniske eplefamilien tiltrekker meg på en spesiell og omtrent overklarlig måte, samtidig som de andre tekniske tingene mine som ikke kommer forfinede eplefamilien egenlig ikke gjør jobben noe dårligere for meg.

 

Merkelig er det da og tenke på at vi faktisk er villig til å betale flerfoldige ekstra tusenlapper for å få dette eple til å pryde våre elektriske følgesvenner bare fordi de har noen ekstra program som kalles for Apps, og som i virkeligheten ikke er så unike men likevel stjeler en plass i våre travle hverdagshjerter..

 

Foretrekker du en epledesignet IDitt eller IDatt, eller går du likegodt for et billigere alternativ uten eple på sin rygg?


bloglovin

Kloke ord fra vår kjære Konge!

  

"Hva går vi glipp av som samfunn når mennesker ikke får brukt sine ressurser? Bak de store tallene handler det om utfordringer i enkeltmenneskers liv. Vi må ikke plassere hverandre i grupper på en måte som fremmedgjør oss eller utvisker vår egenart. Setter vi prislapp på mennesker, fratar vi hverandre verdi, da gjør vi hverandre mindre."


- Hans Majestet Kong Harald, i nyttårstalen 2010

 

På fredag var enda et tiår forbi, og et nytt sto klart for og utforsket og testet på alle mulige og ulike livets vis.  Tradisjon tro holdt Hans Majestet Kong Harald sin tale for det nye året denne kvelden. Sitatet over er hentet fra Hans Majestet fantastiske nyttårstale for det nye tiåret som vi nå har tatt fatt på med nye utfordringer og muligheter. Jeg synes disse ordene fra vår Konge oppsummerer så innmari godt det menneskesynet vi streber etter at skal ligge til grunn i menneskesynet til alle våre landsmenn.

 

I motsetning til vår Statsminister klarer Kongen det han ber sitt folk om å gjøre ? Unnlate å plassere hverandre i grupper. Regjerringen med Statsminister i front har tidligere satset alt på full barnehagedekning. Nå er det i følge Statsminister på tide og sikre alle eldre som trenger det en sykehjemsplass. Bra er det altså, men likevel kjære Statsminister: Det er flere enn eldre som trenger assistanse for å mestre hverdagen.

 

Hans Majestet Kong Harald sa i sin nyttårstale: ?Setter vi prislapp på mennesker, fratar vi hverandre verdi, da gjør vi hverandre mindre." Det er nettopp dette Statsministeren og den øvrige Regjering gjør når de fråråder rettighetsfesting av BPA i sitt høringsforslag.

 

Jeg undres: Vil Statsminister og resten av Regjeringen noen gang innse det grunnleggende som vår Konge her beskrev så fint? At det ikke lønner seg å dele mennesker inn i ulike grupper eller å sette en prislapp på oss?

 

Foto:Aftenbladet.no

 bloglovin
Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits }