oktober 2008

"Kulde"

Ja i går var jeg altså på teater og så "kulde",ett stykke som på en gripende måte skildret raserasisme. Som i dagens samfunn dessverre har blitt et veldig dagsaktuelt tema. Hermann Sabado, spiller Kalle, en adoptert gutt som blir utsatt for grov vold og mishandling grunnet sin rase.
Hermann, som selv er av filipinsk bakgrunn og adoptert til Norge, spiller rollen som Kalle på en fantastisk og selvsikker måte :) Men i et intervju med skuespillerene etterpå, er Sabado en ærlig mann. Som kan fortelle at det ikke alltid er like enkelt og gå på scenen hver kveld, og spille en slik rolle som på mange måter minner hans på hans egen sitausjon i dette samfunnet. Men Herman gjør det alikavel, fordi han synes det er kjempeviktig og fortelle ungdom og voksne om dette temaet. Han vi åpne øyene til folket, og det klarer han og de andre skuespillerene helt uten problemer :)
"Kulde" er et teaterstykke som dere absolutt burde få med dere! Gripende, men veldig bra:) Og kanskje den av dere som har noen fordommer om folk fra en annen rase enn deres egen, vil tenke på en anneledes måte når dere møter noen av disse menneskene på gata neste gang :)
"Kulde" åpnet i hvert fall mine øyne, vi i Orkdal bør ihvertfall være stolte av ha en slik mann som Hermann Sabado fra bygda vår! Takk til Hermann Sabado for en strålende fremvisning av et utrolig gripene teaterstykke om et så trist, men sant tema ;)!


bloglovin
Rullende Engel

Rullende Engel

20, Orkdal

Jeg er ei 19 år gammel jente, som bor i Orkdal kommune. Her har jeg bodd i åtte år, og trives kjempegodt! Jeg tar studiespeserende over fire år på Orkdal vgs på grunn av at jeg har CP og ting tar litt lenger tid av den grunn.
Nå er jeg også blitt ambassadør for Mitt liv - kampanjen som kjemper for lovfestet individuell rettighet til BPA.
Stikk innom kampanjesiden på facebook da vel. Så sees vi der også!

Kategorier

Arkiv

hits }